Ga terug

Lente Couscous

Lente couscous: Een licht gerecht boordevol typische lentegroente: verse doperwtjes, waterkers, groene asperges, lente ui en radijsjes. Ik voeg wat garnalen toe omdat ik deze couscous als maaltijd serveer. De asperges halveer ik in de lengte doormidden en die glaceer ik samen met de in plakjes gesneden radijsjes in een scheutje Grand Marnier, een klontje boter en wat vers sinaasappelsap.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Gang: Main Course
Keuken: French
Trefwoord: lente couscous
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 150 gram couscous
  • 300 ml kippenbouillon
  • 1 handje verse doperwten = +/- 50 gram gedopt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 5 groene asperges dunne, in de lengte gehalveerd
  • 1 scheutje Grand Marnier
  • 2 lente uien
  • 10 gram roomboter gezouten
  • 1 sinaasappel
  • 6 radijsjes in plakjes gesneden
  • 100 gram garnalen grote, gepeld
  • 1 handje waterkers

Instructies

  • Doe de couscous in een schaal. Giet de hete kippenbouillon erbij en laat staan, terwijl je de rest van het gerecht klaarmaakt.
  • Kook de verse doperwtjes beetgaar. (een minuutje of 6). Giet af en spoel af met koud water, zodat ze mooi knapperig en knalgroen blijven.
  • Verwarm twee eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak daarin de asperges drie minuten. Keer af en toe.
  • Voeg een scheutje Grand Marnier toe. Het gaat lekker sissen en bubbelen. Dat is helemaal prima. Laat een minuutje pruttelen. Draai dan het vuur lager en voeg de boter toe. Snijd de sinaasappel doormidden en knijp één helft uit boven de pan.
  • Doe de plakjes radijs in de pan en laat alles garen tot je een ruime eetlepel vocht over hebt (minuutje of 3 à 4). Doe dan de garnalen erbij en warm ze even op (een minuutje).
  • Til de asperge helften uit de pan en leg ze op een bord. Giet dan vervolgens de inhoud van de pan bij de couscous. Voeg de doperwtjes, ringetjes lente ui en een handje waterkers toe. Geef nog een flinke knijp in de resterende sinaasappelhelft boven de kom en hussel alles dan goed door elkaar.
  • Schep de couscous op een serveerschaal of bord. Drapeer de aspergehelften over de couscous en serveer. Bon appetit.