Bekleed de bodem van je springvorm met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de zonnebloemolie, basterdsuiker, suiker, zout, citroenrasp en Grand Marnier drie minuten in je keukenmachine.
Voeg dan één voor één de eieren toe en meng tussendoor steeds goed. Stop met mengen als je een mooi glad beslag hebt.
Roer in een andere kom met een spatel de droge ingrediënten door elkaar. Dat wil zeggen de bloem, bakpoeder, kaneel en speculaaskruiden. Spatel de inhoud van deze kom vervolgens door het natte beslag.
Spatel dan de grof geraspte wortel erdoor. Als laatste spatelen we de rozijnen en grof gehakte stukjes walnoot door het beslag.
Schep (want het is best stroperig) het beslag in de taartvorm. Schuif die in de oven en bak de taart 45 minuten. Zet dan de oven uit. Dek de bovenkant af met aluminiumfolie en laat de taart zo nog 10 minuten afgedekt in de oven staan. Haal hem dan uit de oven en laat hem helemaal afkoelen in de vorm.
Maak vlak voor het serveren de topping: Klop de poedersuiker door de roomkaas en maak zo de roomkaas een beetje luchtiger. Bestrijk de bovenkant van de taart met het mengsel en serveer. Let op: De taart moet echt helemaal afgekoeld zijn voordat je deze toplaag erop smeert. Enjoy!