Garnalencocktail versie 2020
Garnalen en avocado met een frisse zoet-zure dressing op basis van verse frambozen.
Voorbereidingstijd5 minuten min
Gang: Appetizer
Keuken: French
Trefwoord: garnalencocktail
Porties: 2
Auteur: Onze Franse Keuken
- 70 gram Hollandse garnaaltjes
- 1 avocado
- 6 verse frambozen
Voor de frambozen dressing
- 10 verse frambozen
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel Franse mosterd
- 1 eetlepel witte balsamico azijn
- 1 theelepel vloeibare honing
Maak eerst de frambozendressing. Meng alle bestanddelen voor de dressing met een staafmixer of in je keukenmachine tot een mooie gladde felroze dressing.
Dek de dressing af en zet weg in de koelkast tot gebruik.
Op het moment van serveren: Zet twee leuke schaaltjes klaar. Schil de avocado en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Verdeel de avocado over de schaaltjes. Schep de garnaaltjes op de avocado. Sprenkel de frambozendressing erover (let op: je hebt dus niet alle dressing nodig) en garneer met drie verse frambozen per schaaltje. Giet desgewenst het restant van de dressing in een kannetje en zet dat ook op tafel voor de liefhebbers. Serveer en geniet. Bon appetit!