Ga terug

Pompoensoep met miso en verse gember

Een licht pittige pompoensoep, zonder room
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Gang: Soup
Keuken: French
Trefwoord: pompoensoep met miso
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 500 gram flespompoen (butternut) geschild en in blokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geschild en in hele kleine stukjes gesneden
  • 1 stukje verse gember geschild en in hele kleine stukjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 eetlepel miso

Instructies

  • Verwarm de olie in een soeppan en voeg de ui toe. Fruit de ui op laag vuur een minuut of 6, tot de stukjes er mooi glazig en zacht uitzien.
  • Voeg dan de knoflook en gember toe en bak al roerend op laag vuur 1 minuut mee.
  • Doe de pompoenblokjes erbij en voeg de eetlepel miso toe. Roer alles door elkaar en bak op laag vuur nog 2 minuten.
  • Giet de bouillon erbij, draai het vuur hoog en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur, zodra de soep kookt, weer laag en doe een deksel op de pan. Laat de soep 30 minuten pruttelen.
  • Pureer de soep mooi glad met een staafmixer. Proef en breng, indien nodig op smaak met een beetje extra miso/gember of misschien zout en peper (dat laatste is wat mij betreft echt niet nodig- maar smaken verschillen). Bon appetit!