Ga terug

Zoete aardappel frittata

Zoete aardappel frittata met courgette
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Gang: Side Dish
Keuken: French
Trefwoord: zoete aardappel frittata
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 250 gram zoete aardappel
  • 200 gram courgette
  • 60 gram prei in dunne ringen
  • 2 eetlepels olijfolie + extra voor invetten bakvorm
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel provencaalse kruiden
  • 4 eieren
  • 50 ml room
  • 60 gram parmezaanse kaas grof geraspt
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakvorm in met een beetje olie - ik gebruik voor deze frittata overigens gewoon een vlaaivorm.
  • Rasp de zoete aardappelen en de courgette met de grove rasp van een blokschaaf en doe in een kom.
  • Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak daarin de prei tot de ringetjes mooi zacht zijn. Knijp het teentje knoflook uit boven de pan en bak even een minuutje mee.
  • Voeg de zoete aardappel en courgette toe en roerbak op middenhoog tot laag vuur een minuut of 5. Voeg dan de provencaalse kruiden toe. Voeg ook royaal zout en peper toe en roer alles door elkaar. Zet het vuur uit en laat het groente mengsel een beetje afkoelen.
  • Verdeel het groentemengsel gelijkmatig over je bakvorm.
  • Kluts met een vork de eieren met room, zout en peper door elkaar in een kom. Giet dit over de groente. Bestrooi met de vers geraspte parmezaanse kaas.
  • Schuif je bakvorm in de oven en bak de frittata 30 minuten. Bon appetit!