Ga terug

Preisoep met appel en venkel

Preisoep recept met appel en venkel. Kurkuma geeft de soep een prachtige gele gloed en de appel geeft hem een fris zoetje mee. De venkel een vleugje anijs.
Voorbereidingstijd20 minuten
Gang: Appetizer
Keuken: French
Trefwoord: preisoep
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 gram prei ongeveer 2 stuks - alleen het wit en lichtgroene gedeelte, in ringen gesneden
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 1 appel golden delicious, geschild en klokhuis verwijderd, in blokjes gesneden.
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1 liter groentebouillon
  • zout en peper
  • 1 knol venkel in stukjes gesneden

Instructies

  • Verwarm de olijfolie in een soeppan. Voeg de prei en de tijm toe. Bak de prei al roerend op middenhoog vuur, totdat alles een beetje zacht is. Een minuut of 5.
  • Voeg dan de venkel en appel toe. Strooi de kurkuma erover en voeg royaal zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar. Bak nog 4 minuten, terwijl je regelmatig roert.
  • Giet de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Draai dan het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat alles 20 minuten pruttelen. Pureer met een staafmixer. Proef en breng, indien nodig, op smaak met nog wat extra zout en peper. Bon appetit.