Ga terug

Taart bakken met kinderen - homemade Napolitain

Een combinatie van vanille en chocolade cake met daartussen een laagje ganache. De bovenkant wordt afgestreken met witte glazuur en hagelslagjes.
Voorbereidingstijd1 uur
Bereidingstijd30 minuten
Gang: Dessert
Keuken: French
Trefwoord: napolitain
Porties: 8
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 6 eieren gesplitst
  • 165 gram suiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 150 gram bloem
  • 35 gram maizena
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 20 gram cacaopoeder ongezoet
  • klontje boter voor invetten cakevorm

Voor de ganache

  • 100 ml slagroom
  • 95 gram pure chocolade in ieder geval meer dan 55%, in kleine stukjes gehakt

Voor de glazuur

  • 3 eetlepels melk
  • 150 gram poedersuiker
  • 3 eetlepels hagelslag

Instructies

  • Maak eerst de ganache: Breng de slagroom aan de kook in een steelpannetje. Doe de chocolade in een kom en giet de warme slagroom eroverheen en klop hard met een garde totdat je een mooie gladde chocoladesaus hebt. Dek de kom af met huishoudfolie en zet een uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de cakevormen in met een beetje boter. Klop de eidooiers met de suiker en de vanille extract in een kom met een handmixer tot een mooi lichtgeel mengsel. Voeg dan de bloem, maizena en bakpoeder toe en meng opnieuw. Let op: het mengt nu moeizaam en ziet eruit als een heel dik stug beslag, dat in je kloppers blijft hangen. Dat komt goed - no worries.
  • Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf. Voeg vervolgens vier volle eetlepels van het eischuim toe aan je stugge beslag en klop het met de handmixer goed door elkaar. Je merkt nu dat het beslag al wat minder stug wordt. Vervolgens zet je de handmixer uit. Vouw de rest van de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig door het beslag (ik doe dit zelf - want dit is een handeling die voor jonge kinderen wat lastig is). Zorg dat het beslag mooi luchtig blijft. Dus niet te lang/onnodig door vouwen.
  • Doe nu 200 gram van dit beslag in een andere kom. Doe daar het cacaopoeder bij en vouw het voorzichtig - net zoals je met het eiwitschuim deed - door het beslag (ook deze handeling deed ik even zelf).
  • Giet het chocoladebeslag in de ene vorm en het vanillebeslag in de andere. Zet beide vormen in de oven. Je ziet dat je veel minder chocoladebeslag hebt dan vanille.
  • Haal de chocolade cake na 20 minuten uit de oven. Laat de vanillecake nog 10 minuten langer bakken. Haal dan de vanillecake uit de oven.
  • Snijd de vanillecake in twee plakken van gelijke dikte (haal de bovenkant eraf, want dat is waarschijnlijk een bolletje). Zorg dat je van de chocolade cake ook een laag snijdt van gelijke dikte.
  • Leg één laag vanillecake op een schaal. Smeer een laag ganache op de cake. Leg er vervolgens de laag chocoladecake op. Smeer de bovenkant van de chocoladecake in met een laagje ganache en dek af met de tweede laag vanillecake.
  • Maak de glazuur: roer de melk door de poedersuiker, tot je een witte pap hebt. Smeer de bovenkant van de taart in met een laag glazuur en strijk glad. Bestrooi met de hagelslag. Tada...enjoy!