Ga terug

Hartige muffins met knolselderij en zoete aardappel

Heerlijke één persoons hartige taartjes, die je in een muffin pakplaat bakt.
Bereidingstijd40 minuten
Gang: Side Dish
Keuken: French
Trefwoord: hartige muffins
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 300 gram knolselderij schoongemaakt gewicht - in blokjes
  • 250 gram zoete aardappel geschild
  • 1/2 citroen het sap
  • 10 blaadjes salie
  • 4 eieren
  • 50 gram parmezaanse kaas geraspt
  • zout en peper
  • olijfolie voor het invetten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de holten van de muffinbakplaat in met een beetje olijfolie.
  • Rasp de knolselderij en de zoete aardappel op de grove rasp van je blokschaaf (of in je keukenmachine. Doe in een kom en knijp het citroensap erover. Hussel goed door elkaar.
  • Hak de salieblaadjes fijn en voeg ze toe. Strooi er twee theelepels zout en 2 theelepels versgemalen peper bij. Voeg de eieren en parmezaanse kaas toe en hussel alles goed door elkaar.
  • Druk het beslag in de holten van het muffinbakplaat. Let op: je hebt niet alle holten nodig. Zorg gewoon dat één holte goed vol zit, voordat je de volgende vult. Zorg dat de gevulde holten uiteindleijk allemaal ongeveer even vol zitten.
  • Bak de muffins 35 minuten. Haal uit de oven en laat ze een beetje afkoelen. Snijd met een mesje langs de rand van de holte als ze niet makkelijk loskomen. Zet de muffins op een schaal en serveer. Bon appetit!