Ga terug

Pasta met tonijn, citroen en rucola

Een heerlijke pasta van Nigella, die binnen een kwartiertje op tafel staat
Bereidingstijd15 minuten
Gang: Main Course
Keuken: Italian
Trefwoord: pasta met tonijn
Porties: 2
Auteur: Nigella Lawson

Ingrediënten

  • 200 gram spaghetti
  • 1 blik tonijn op olijfolie uitgelekt
  • 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 3 lente uien in dunne plakjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 25 gram rucola
  • zeezout
  • chilivlokken naar smaak

Instructies

  • Breng een grote pan met ruim water aan de kook. Strooi er wat zout in en kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing (ik hou 8 minuten aan).
  • Prak de uitgelekte tonijn in een grote kom.
  • Rasp en pers de citroen en doe de citroenrasp en sap vervolgens in de kom.
    Pel de knoflook en rasp ook deze – doe de knoflookrasp in de kom.
  • Doe de lente ui erbij en breng het geheel op smaak met zout, de olijfolie en wat chilivlokken.
  • Schep, voordat je de pasta afgiet, 50 ml van het kookvocht eruit en zet even apart.
  • Giet de pasta af en hussel door het tonijnmengsel. Roer er een beetje van het kookvocht doorheen. Daardoor krijgt de saus een beetje zetmeelachtige structuur.
  • Hussel de rucolablaadjes erdoorheen en verdeel de pasta over de borden. Bon appetit!