Pasta met tonijn, citroen en rucola
Een heerlijke pasta van Nigella, die binnen een kwartiertje op tafel staat
Bereidingstijd15 minuten min
Gang: Main Course
Keuken: Italian
Trefwoord: pasta met tonijn
Porties: 2
Auteur: Nigella Lawson
- 200 gram spaghetti
- 1 blik tonijn op olijfolie uitgelekt
- 1 citroen
- 1 teentje knoflook
- 3 lente uien in dunne plakjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 25 gram rucola
- zeezout
- chilivlokken naar smaak
Breng een grote pan met ruim water aan de kook. Strooi er wat zout in en kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing (ik hou 8 minuten aan).
Prak de uitgelekte tonijn in een grote kom.
Rasp en pers de citroen en doe de citroenrasp en sap vervolgens in de kom.
Pel de knoflook en rasp ook deze – doe de knoflookrasp in de kom.
Doe de lente ui erbij en breng het geheel op smaak met zout, de olijfolie en wat chilivlokken.
Schep, voordat je de pasta afgiet, 50 ml van het kookvocht eruit en zet even apart.
Giet de pasta af en hussel door het tonijnmengsel. Roer er een beetje van het kookvocht doorheen. Daardoor krijgt de saus een beetje zetmeelachtige structuur.
Hussel de rucolablaadjes erdoorheen en verdeel de pasta over de borden. Bon appetit!