Snijd de komkommer, tomaten, radijs en ui in kleine blokjes. Doe ze in een kom en voeg koriander en peterselie toe. Hussel door elkaar.
Maak een dressing van 5 eetlepels olijfolie met citroensap en -rasp, sherryazijn, knoflook en suiker. Breng hem op smaak met zout en peper en giet over de salade. Meng alles goed door elkaar.
Meng de kardemom, piment, komijn en een 1/4 theelepel zout door elkaar in een diep bord. Schep de kikkererwten door het kruidenmengsel, zodat ze allen bedekt worden met een kruidenlaagje.
Verhit de resterende eetlepel olijfolie in een koekenpan op halfhoog vuur en roerbak de gekruide kikkererwten 2 a 3 minuten: Schud de pan, zodat ze gelijkmatig bakken en niet vastplakken.
Verdeel de salade over borden of een grote serveerschaal. Schep de warme kikkererwten erop en sprenkel desgewenst een beetje griekse yoghurt over de salade om hem romiger te maken (ik doe dat in ieder geval wel). Sprenkel er een beetje olijfolie en wat peterselie over. Bon appetit!