Ga terug

Cake aux quatre épices

Een heerlijke kruidige cake
Gang: Dessert
Keuken: French
Trefwoord: cake au quatre epices
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 120 gram gezouten roomboter
  • 120 gram poedersuiker
  • 160 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 volle theelepel quatre epices

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng de eieren met de poedersuiker met een keukenmixer tot een lichtgeel schuimig geheel. Zo'n minuut of 5 op de middelste stand.
  • Smelt ondertussen de boter in een pannetje op laag vuur. Haal van het vuur zodra de boter gesmolten is om te voorkomen dat de boter bruin kleurt. Hij moet mooi geel blijven.
  • Voeg de bloem en bakpoeder toe aan het ei-suikermengsel en meng nog een paar minuten op de middelste stand. Giet vervolgens heel langzaam de gesmolten roomboter erbij, terwijl de mixer gewoon doormengt. Tot slot een volle theelepel quatre epices toevoegen in één keer en nog heel even goed doormixen.
  • Giet het cakebeslag in de cakevorm en bak 40 minuten in de oven. Niet tussendoor de ovendeur openen. Haal de cake uit de oven en laat volledig afkoelen.