Ga terug

Kiwi-Mango jam

Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 10 kiwi's ongeveer 700 gram
  • 1 mango ongeveer 400 gram
  • 1/2 vanillestokje
  • 2 citroenen
  • 800 gram suiker

Instructies

  • Schil de kiwi's en mango en snij het vruchtvlees in blokjes. Doe de blokjes in een confiture pan (of pan met dikke bodem).
  • Voeg suiker, het vanilleschraapsel van het vanillestokje en het sap van de citroenen toe.
    Meng alles met een houten lepel goed door elkaar. Dek de pan af en zet een halfuurtje weg.
  • Roer het mengsel daarna nog even goed en breng het vervolgens al roerend aan de kook.
  • Zet het vuur laag, zodra het mengsel kookt, en laat het geheel nog 25 minuten pruttelen. Roer regelmatig.
  • Pureer alles met de staafmixer en laat de gepureerde jam nog 5 minuten op zacht vuur verder indikken. Giet de jam in gesteriliseerde potten, deksel erop en laat afkoelen.
  • Potten wegzetten op donkere, droge plek (lees:voorraadkast). Ongeveer 1 jaar houdbaar.
    Na opening in koelkast bewaren (na opening beperkt houdbaar).