Ga terug

Kruidenolie met basilicum, citroen en jeneverbes

Gang: Side Dish
Keuken: French
Trefwoord: kruidenolie
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 1 liter olijfolie extra vierge
  • 20 gram verse basilicumblaadjes
  • 1 citroen
  • 6 jeneverbessen

Instructies

  • Duw de blaadjes basilicum in de fles en voeg vervolgens de jeneverbessen toe.
  • Schrob de citroen goed schoon en halveer hem vervolgens in de lengte. Pel het vruchtvlees uit één van de helften en hak de schil in drie stukken (zodat ze door de opening van de fles passen). Doe de schil in de fles.
  • Giet de olijfolie erbij, sluit af en zet minstens een week weg voor gebruik.
  • Zorg er trouwens voor dat het basilicumblad goed onder de olie blijft staan (giet eventueel af en toe wat nieuwe olijfolie bij) en bewaar de kruidenolie op een donkere plek.