Ga terug

Gehaktballen van Ottolenghi met knolselderij

Gehaktballen van Ottolenghi met knolselderij
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd50 minuten
Gang: Main Course
Keuken: French
Trefwoord: gehaktballen, gehaktballen van Ottolenghi
Porties: 4
Auteur: Ottolenghi

Ingrediƫnten

  • 400 gram rundergehakt
  • 1 rode ui in kleine blokjes gesneden
  • 120 gram broodkruim vers, van 3 sneden geroosterd witbrood
  • 20 gram platte peterselie fijngehakt
  • 1 ei losgeklopt
  • 3/4 theelepel gemalen piment
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 gram knolselderij in plakken gesneden
  • 3 tenen knoflook fijngehakt
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1 1/2 theelepel venkelzaad
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 500 ml kippenbouillon
  • 3 1/2 eetlepel citroensap
  • zout en peper

Instructies

  • Doe het gehakt, de ui, broodkruim, peterselie, ei, piment en 1/2 theelepel zout en wat versgemalen peper in een grote kom. Kneed alles goed door elkaar met je handen en vorm er zo'n 20 balletjes van.
  • Giet de olijfolie in een braadpan (met deksel) en zet het vuur hoog. Bak de gehaktballen rondom goudbruin en haal ze uit de pan.
  • Doe dan de knolselderij, knoflook, piment, kurkuma, venkelzaad en gerookt paprikapoeder in de pan en bak al roerend twee minuten. Doe dan de gehaktballen terug in de pan en voeg de kippenbouillon en citroensap toe. Voeg ook 1/2 theelepel zout en wat versgemalen peper toe. Breng alles aan de kook en doe dan de deksel op de pan. Draai het vuur naar halfhoog en laat 30 minuten stoven.
  • Haal dan de deksel van de pan en laat alles op laag vuur nog 10 minuten pruttelen tot de saus mooi gebonden is. Serveer met couscous of rijst. Bon appetit!