Ga terug

Spruitjes met ingemaakte citroen

Spruitjes met ingemaakte citroen en kaneel
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Gang: Side Dish
Keuken: French
Trefwoord: spruitjes
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 2 eetlepel olijfolie
  • 25 gram roomboter gezouten
  • 90 gram prei in dunne ringen gesneden
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 1/2 gekonfijte citroen = 40 gram, fijngehakt
  • 3/4 theelepel kaneel
  • 500 gram spruitjes schoongemaakt, en verticaal doormidden gesneden
  • 1 1/2 theelepel grof zeezout
  • 125 ml kokend water
  • 1 eetlepel granaatappelpitten
  • 1 eetlepel bladpeterselie fijngehakt

Instructies

  • Verwarm de boter en olijfolie in een pan met deksel en bak de prei 5 minuten op matig vuur, totdat de prei mooi zacht is.
  • Voeg de gehakte knoflook en fijngehakte citroen toe en roer goed door elkaar. Voeg ook de kaneel toe.
  • Doe de spruitjes erbij en roer alles goed door elkaar. Strooi er 1 theelepel zeezout over en voeg het water toe. Bak de spruitjes met de deksel op de pan op matig vuur tot ze beetgaar zijn. Dit hangt uiteraard af van de grootte van de spruitjes, maar hou 5 tot 8 minuten aan. Proef gewoon na 5 minuten en indien nodig nog een paar minuten extra.
  • Roer de fijngehakte peterselie erdoor en schep de spruitjes op een platte schaal. Bestrooi met de resterende 1/2 theelepel zout en de granaatappelpitten. Enjoy!