Ga terug

Pittige pika gehaktballetjes

Gang: Snack
Trefwoord: pikaballetjes
Porties: 20 balletjes
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 250 gram rundergehakt
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 2 rode paprika's
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 theelepel zout
  • zonnebloemolie

Saus

  • 1 theelepel sambal badjak
  • 1/2 eetlepel ketjap manis
  • 1,5 eetlepel suiker
  • 1/2 blikje tomatenpuree 35 gram
  • 1/2 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel koriander gemalen
  • 1 eetlepel azijn
  • 75 ml water
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel zout

Instructies

  • Snipper de ui en de knoflook. Snijd de paprika's in kleine blokjes.
  • Verwarm een beetje olie in een koekenpan en bak daarin de ui, knoflook en paprika tot de ui mooi glazig ziet. Een minuut of 6.
  • Doe het gehakt in een kom en voeg de helft van de gebakken ui, knoflook en paprika toe. Voeg 1 eetlepel ketjap en 1 theelepel zout toe en kneed alles goed door elkaar met je handen. Rol kleine balletjes van het gehakt.
  • Bak de balletjes in een beetje olie rondom gaar. Dit duurt een minuut of 10.
  • Voor de saus: Doe de rest van de gebakken ui, knoflook en paprika in een steelpan. Voeg de sambal, resterende 1/2 eetlepel ketjap, suiker, tomatenpuree, komijn, koriander, azijn, water, zwarte peper en zout toe. Roer alles goed door elkaar. Breng aan de kook.
  • Draai, zodra de saus aan de kook is, het vuur laag en voeg de gebakken balletjes toe. Schep voorzichtig door elkaar en laat de balletjes nog 20 minuten sudderen in de saus. Enjoy!