Ga terug

Maiskorst voor ovenschotels

luchtige maiskorst voor ovenschotels. Een goed alternatief voor de standaard aardappelpuree of aardappelschijfjes.
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Gang: Main Course
Keuken: French
Trefwoord: maiskorst
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 500 gram maiskorrels uit blik, uitgelekt
  • 70 gram roomboter gesmolten
  • 3 eetlepels volle melk
  • 3 eieren gesplitst
  • zout

Instructies

  • Doe de maiskorrels, roomboter, melk, eidooiers en 3/4 theelepel zout in een keukenmachine en pureer kort (ik gebruik de 'pulse' knop) tot een grove puree. Doe de puree in een grote kom.
  • Klop de eiwitten stijf. Voeg de eiwitten bij de puree en spatel alles rustig met een spatel door elkaar. Let op: Spatel alles net zolang tot het geheel gemengd is. Werk op eenzelfde manier als je zou doen bij bijvoorbeeld het maken van een (chocolade) mousse - niet teveel bewegingen - want je wil de luchtigheid er niet uit slaan.
  • Verdeel je maisbeslag gelijkmatig over je ovenschotel en gaar vervolgens in een voorverwarmde oven (180 graden) tot een mooie korst. Dit duur ongeveer een half uur. (let op: Hou ook rekening met de gaartijd van de rest van je gerecht!).
    Hou de korst in de gaten. Ik dek hem zelf na 20 minuten af met aluminiumfolie om te voorkomen dat de bovenkant te donker kleurt. Bon appetit!