Geroosterde Oesterzwam
Geroosterde oesterzwam is een leuke manier om een knappertje toe te voegen aan salades
Bereidingstijd30 minuten min
Gang: Side Dish
Keuken: French
Trefwoord: geroosterde oesterzwam
Auteur: Onze Franse Keuken
- 200 gram oesterzwammen
- 2 eetlepels olijfolie
- 1/2 teentje knoflook
- 1 theelepel rozemarijn
- zout & peper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een bakplaat klaar (desgewenst bedekt met bakpapier).
Snijd de onderkant van de stelen van de oesterzwammen los en doe ze in een grote kom.
Doe de olijfolie in een kommetje. Pers de knoflook uit boven de kom en voeg de rozemarijn toe. Voeg royaal zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.
Giet de olijfolie over de oesterzwammen en hussel alles goed door elkaar. Zorg ervoor dat alle oesterzwammen voorzien zijn van een klein laagje olie.
Spreid de oesterzwammen uit over de bakplaat en rooster ze 30 minuten in de voorverwarmde oven.