Ga terug

Spruitjes uit de oven met knoflook, rozemarijn en citroen

Spruitjes uit de oven met knoflook, rozemarijn en citroen. Extra lekker, als je er na het bakken nog wat Parmezaanse kaas over schaaft.
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Gang: Side Dish
Keuken: French
Trefwoord: spruitjes uit de oven
Porties: 4
Auteur: Nigella Lawson

Ingrediƫnten

  • 500 gram spruitjes
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel rozemarijnnaaldjes
  • 1 citroen rasp en 1 Ć  2 eetlepels sap
  • zout en peper
  • 2 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas desgewenst

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een bakplaat klaar.
  • Maak de spruitjes schoon (indien nodig) en halveer ze. Doe ze in een grote kom.
  • Doe twee eetlepels olijfolie in een kommetje en knijp de teen knoflook uit boven de olie. Roer met een vork de knoflook door de olie. Voeg de rozemarijn toe en roer goed.
  • Rasp de schil van de citroen en doe de rasp bij de olie. Roer nog even goed.
  • Giet de olie over de spruitjes en voeg royaal zout en peper toe. Hussel alles even goed door elkaar (ik doe dit altijd met mijn handen, maar het kan uiteraard ook met bestek), zodat alle spruitjes zijn voorzien van een klein laagje kruidenolie.
  • Kieper de spruitjes op je bakplaat en verdeel ze mooi gelijkmatig over de hele plaat.
  • Bak de spruitjes 20 minuten in de oven. Besprenkel ze met een beetje citroensap. Proef (let op: HEET) en voeg indien nodig nog wat extra citroensap toe. Het kan zijn dat enkele exemplaren een beetje te donker zijn geblakerd in de oven. Haal de buitenste (zwarte) blaadjes er dan af.
  • Strooi desgewenst een beetje versgeraspte parmezaanse kaas over de warme spruitjes. Enjoy!