Ga terug

Vijgen Carpaccio

Vijgen carpaccio met zachte geitenkaas en een crunchy kruim van ontbijtspek en walnoot.
Totale tijd10 minuten
Gang: Salad
Keuken: French
Porties: 2
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 6 vijgen
  • 3 plakjes ontbijtspek
  • 30 gram zachte geitenkaas
  • 4 walnoten gepeld
  • 1 plukje rucola
  • 1 Ć  2 eetlepel(s) balsamicostroop

Balsamicostroop

  • 40 ml balsamicoazijn
  • 20 gram suiker

Instructies

  • Maak eerst de balsamicostroop: Doe de balsamicoazijn met de suiker in een kleine pan. Breng aan de kook, zet dan het vuur laag en laat 3 minuten zachtjes pruttelen tot het iets indikt. Haal de azijn van het vuur en laat afkoelen. Mocht de balsamicoazijn, eenmaal afgekoeld, te dik zijn dan kun je het verdunnen met een beetje water. Let op: je hebt maar een beetje van deze stroop nodig voor dit gerecht.
  • Maak dan het 'kruim'. Bak de plakjes ontbijtspek in een koekenpan, tot ze goed knapperig zijn. Laat de plakjes uitlekken op keukenpapier. Hak de ontbijtspek vervolgens tot grof kruim in een keukenmachine (zie foto in de blogpost). Hak daarna de gepelde walnoten op dezelfde wijze tot een grof kruim. Zet apart.
  • Snijd de vijgen in dunne plakjes. Leg ze op een bord. Leg er een plukje rucola op (in het midden).
  • Brokkel de geitenkaas boven het bord in een dunne lijn over de vijgen.
  • Verdeel het 'spek' en 'walnoten' kruim over de geitenkaas. Besprenkel die geitenkaasring vervolgens met een beetje balsamicostroop.