Ga terug

Salade met parelgort, garnalen en een avocado-yoghurt dressing

Zomerse salade van ijsbergsla met parelgort, garnalen, doperwtjes, lente ui, rode paprika en een frisse dressing van avocado, yoghurt en verse basilicum
Voorbereidingstijd15 minuten
Gang: Salad
Keuken: French
Trefwoord: parelgort
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 200 gram parelgort
  • 75 gram doperwtjes diepvries
  • 2 handen ijsbergsla
  • 1/2 rode paprika
  • 2 lente uitjes alleen het groen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 180 gram middelgrote garnalen (type crevettes) gepeld en darmkanaal verwijderd
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 1 avocado rijp
  • 1 bakje yoghurt 125 gram
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels verse basilicum grof gehakt
  • zout en peper

Instructies

  • Kook de parelgort volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar. Giet af in een vergiet en spoel vervolgens af met koud water.
  • Kook gelijktijdig ook de diepvriesdoperwtjes beetgaar. Spoel ook die daarna af met koud water.
  • Zet een slaschaal klaar en bedek de bodem met ijsbergsla.
  • Schep de parelgort erop en verdeel de doperwtjes over de parelgort.
  • Snijd het groen van de lente ui in dunne ringen en de halve paprika in kleine blokjes. Verdeel de lente ui en paprika vervolgens ook over de parelgort.
  • Verwarm de olijfolie in een koekenpan. Doe de garnalen in de pan en bak ze heel kort. Bestrooi ze met de chilivlokken. Verdeel de garnalen over de salade.
  • Maak de dressing: Schil de avocado. Verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Doe het vruchtvlees in de blender en voeg de yoghurt toe. Doe het sap van de citroen erbij en twee eetlepels verse basilicum. Meng goed. Proef en breng goed op smaak met zout en versgemalen peper. Giet de dressing over de garnalen en serveer. Bon appetit.