Ga terug

Gestoofde rode kool met cranberry's.

Ideaal bijgerecht voor de kerst. Rode kool met cranberry's en Vadouvan kruiden gestoofd in appelsap.
Bereidingstijd2 uur
Gang: Side Dish
Keuken: French
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 400 gram rode kool grof gehakt
  • 1 rode ui in dunne ringen gesneden
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 250 gram verse cranberry's of eventueel te vervangen door 250 gram cranberrysaus
  • 80 gram rozijnen
  • 700 ml appelsap
  • 2 theelepels Vadouvan kruiden
  • 2 theelepels zeezoutvlokken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150 graden. Doe alle ingrediĆ«nten in een grote afsluitbare ovenvaste pan/schaal. Roer alles door elkaar, dek de pan af (ik gebruik mijn Creuset pan voor dit gerecht) en schuif in de voorverwarmde oven.
  • Stoof de rode kool ongeveer 2 uur. Roer ieder half uur even door de kool. De kool blijft een beetje nattig. Dit is ook de bedoeling, want je serveert hem in een grote schaal als bijgerecht. Wil je deze rode kool nou gebruiken voor het opmaken van borden. Giet de rode kool dan af door een vergiet aan het einde van de stooftijd. Anders krijg je lelijke uitlopende sappen op je bord. Dat ziet er niet smakelijk uit.