Ga terug

Frans maisbrood

Frans maisbrood met Provençaalse kruiden, olijven, zongedroogde tomaten en geitenkaas.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd45 minuten
Totale tijd55 minuten
Gang: Side Dish
Keuken: French
Porties: 8
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 140 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zuiveringszout
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • 50 gram suiker
  • zout en peper
  • 180 gram instant polenta
  • 360 gram zure room
  • 2 eieren
  • 120 ml olijfolie + extra voor invetten ovenschotel
  • 150 gram mais uit blik
  • 4 stuks bosui in ringetjes
  • 50 gram olijven in ringen gesneden
  • 4 stuks zongedroogde tomaten in kleine stukjes gesneden
  • 1 eetlepel grove mosterd

Voor de bovenkant

  • 1/2 rode ui in dunne ringen gesneden
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 100 gram belegen cheddar (dat gebruik ik) te vervangen door belegen Goudse kaas
  • 2 theelepels nigellazaad

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 Graden en zet een ovenschotel klaar. (ongeveer 35 bij 25 cm). Vet de ovenschotel in met een beetje olijfolie.
  • Zeef de bloem met het bakpoeder en zuiveringszout in een grote kom. Voeg Provençaalse kruiden en suiker toe. Voeg 1,5 theelepel zout toe en royaal versgemalen peper. Roer alles goed door elkaar. 
  • Doe de polenta, zure room, eieren en 120 ml olijfolie in een andere kom en klop door elkaar. Doe het polentamengsel bij het bloemmengsel en roer alles goed door elkaar. Schep dan de mais, bosui, olijven, zongedroogde tomaat en de grove mosterd door het mengsel. Stort het mengsel in de ovenschotel.
  • Verdeel de uienringen erover en verkruimel de geitenkaas erboven. Snijd de cheddar in kleine blokjes en verdeel dit ook over de schotel. Bestrooi het geheel met de nigellazaadjes en schuif de ovenschotel dan in de oven.
  • Bak het maisbrood 45 minuten. Prik dan met een sateprikker in het midden van het brood. Als hij er schoon uitkomt is het brood klaar. Zo niet, bak hem dan nog iets langer. Let op: dek dan wel de bovenkant af met een laagje aluminiumfolie om te voorkomen, dat hij te donker wordt. Bon appetit!