Ga terug

Parelcouscous met geroosterde herfstgroente

Voorbereidingstijd30 minuten
Porties: 2
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 150 gram gram volkoren parelcouscous
  • 150 gram gram flespompoen
  • 100 gram knolselderij
  • 75 gram pastinaak
  • 75 gram champignons
  • 1 rode ui
  • 75 gram gekookte rode biet in blokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde salie
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1/2 theelepel grof zeezout

Voor de dressing

  • 150 gram Griekse yoghurt 1 bakje
  • 1 theelepel gemalen komijnpoeder
  • zout naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een bakplaat klaar.
  • Schil de pompoen, pastinaak en knolselderij. Snijd de groente in blokjes en verdeel over de bakplaat.
  • Snijd de champignons doormidden en de ui in grove stukken. Leg dat ook op de bakplaat.
  • Sprenkel de olie en kruiden over de groente en hussel alles goed door elkaar met je handen.
  • Schuif de bakplaat in de oven en zet de timer op 15 minuten. LET OP: de biet is dus nog niet toegevoegd.
  • Hussel na 15 minuten de groente even door elkaar, om te zorgen het het gelijkmatig gaart. Voeg dan ook gelijk de stukjes rode biet toe. Zet de timer op 10 minuten (je roostert de groente in het totaal dus 25 minuten).
  • Bereid in de tussentijd de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Haal de bakplaat uit de oven.
  • Maak de dressing: roer de komijn door de yoghurt en breng het geheel op smaak met zout.
  • Schep de couscous over de borden en verdeel de groente erover (let op: is best veel groente en dus kan je ook een gedeelte bewaren en/of apart serveren). Dan een paar schepjes komijn-yoghurt erover en genieten maar. Bon appetit!