Ga terug

Salade met haricots verts en perzik

Voorbereidingstijd15 minuten
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 200 gram haricots verts
  • 1 perzik
  • 1 lente ui
  • 50 gram slamelange
  • 10 blaadjes verse basilicum

Voor de dressing

  • 2 eetlepels limoensap
  • 1 theelepel ketjap manis
  • 1 theelepel sesamolie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper
  • 1 theelepel geroosterde sesamzaadjes

Instructies

  • Kook de haricots verts in ongeveer 7 minuten beetgaar (hangt uiteraard af van de dikte). Giet ze af en spoel ze even af onder koud water. Doe ze in een kom.
  • Snijdt de perzik in kleine partjes (verwijder de pit) en de lente ui in ringen.
  • Maak de dressing: roer limoensap, ketjap, sesamolie en olijfolie tot een mooie gladde massa. Voeg een beetje zout en peper toe. Giet het over de haricots verts en hussel even goed door elkaar.
  • Zet een schaal klaar voor het opmaken van de salade. Bedek de bodem met de slamelange. Leg daar de perzikpartjes op. Schep de sperziebonen op de salade (let op; er blijft dressing achter in de kom. Niet weggooien. Die gieten we zo over de salade). Verdeel de ringetjes lente ui en basilicumblaadjes over het geheel.
  • Giet de in de kom achtergebleven dressing over de salade. Strooi de sesamzaadjes erover en serveer. Bon appetit!