Salade met haricots verts en perzik
Voorbereidingstijd15 minuten min
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken
- 200 gram haricots verts
- 1 perzik
- 1 lente ui
- 50 gram slamelange
- 10 blaadjes verse basilicum
Voor de dressing
- 2 eetlepels limoensap
- 1 theelepel ketjap manis
- 1 theelepel sesamolie
- 2 eetlepels olijfolie
- zout en peper
- 1 theelepel geroosterde sesamzaadjes
Kook de haricots verts in ongeveer 7 minuten beetgaar (hangt uiteraard af van de dikte). Giet ze af en spoel ze even af onder koud water. Doe ze in een kom.
Snijdt de perzik in kleine partjes (verwijder de pit) en de lente ui in ringen.
Maak de dressing: roer limoensap, ketjap, sesamolie en olijfolie tot een mooie gladde massa. Voeg een beetje zout en peper toe. Giet het over de haricots verts en hussel even goed door elkaar.
Zet een schaal klaar voor het opmaken van de salade. Bedek de bodem met de slamelange. Leg daar de perzikpartjes op. Schep de sperziebonen op de salade (let op; er blijft dressing achter in de kom. Niet weggooien. Die gieten we zo over de salade). Verdeel de ringetjes lente ui en basilicumblaadjes over het geheel.
Giet de in de kom achtergebleven dressing over de salade. Strooi de sesamzaadjes erover en serveer. Bon appetit!