Zomerfruit met havermout crumble
Voorbereidingstijd35 minuten min
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken
- 2 perzikken
- 5 abrikozen
- 100 gram frambozen
Voor de crumble
- 50 gram havermoutvlokken
- 75 gram bloem
- 50 gram koude gezouten roomboter in blokjes
- 50 gram lichtbruine rietsuiker
- 1/2 theelepel kaneel
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijdt de perzikken en abrikozen in grove stukken (verwijder uiteraard de pitten). Verdeel de stukjes samen met de frambozen over de bodem van een ovenschaal.
Maak de crumble. Doe de havermout, bloem, roomboterblokjes, suiker en kaneel in een platte schaal en kneedt het met je vingertoppen (maak wrijvende bewegingen - dat werkt het beste) tot een grof kruim.
Bedek het fruit met het kruim en schuif de schaal in de oven. Bak de crumble 30 minuten tot hij er mooi bruin ziet. Enjoy!