Ga terug

Zomerfruit met havermout crumble

Voorbereidingstijd35 minuten
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 2 perzikken
  • 5 abrikozen
  • 100 gram frambozen

Voor de crumble

  • 50 gram havermoutvlokken
  • 75 gram bloem
  • 50 gram koude gezouten roomboter in blokjes
  • 50 gram lichtbruine rietsuiker
  • 1/2 theelepel kaneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijdt de perzikken en abrikozen in grove stukken (verwijder uiteraard de pitten). Verdeel de stukjes samen met de frambozen over de bodem van een ovenschaal.
  • Maak de crumble. Doe de havermout, bloem, roomboterblokjes, suiker en kaneel in een platte schaal en kneedt het met je vingertoppen (maak wrijvende bewegingen - dat werkt het beste) tot een grof kruim.
  • Bedek het fruit met het kruim en schuif de schaal in de oven. Bak de crumble 30 minuten tot hij er mooi bruin ziet. Enjoy!