Ga terug

Orange Curd cake met amandelschaafsel

Voorbereidingstijd45 minuten
Porties: 8
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 170 gram gram suiker
  • 160 gram gram bloem
  • 1/3 van een zakje bakpoeder
  • 170 gram gezouten roomboter + extra voor invetten cakevorm
  • 1 theelepel vanille extract
  • 8 eetlepels orange curd zie recept op mijn blog: klik HIER
  • 3 eetlepels geschaafde amandelen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Zet je cakevorm klaar en vet de bodem en zijkanten in met een beetje boter.
  • Klop de eieren met de suiker in je keukenmachine tot een lichtgeel mengsel. Smelt in de tussentijd de boter in een steelpannetje op laag vuur.
  • Voeg de bloem en het bakpoeder toe aan het eimengsel en meng goed. Giet dan de gesmolten boter en het vanille extract erbij en meng alles nog heel even goed, maar niet te lang. Stort het cakebeslag in de cakevorm.
  • Bak de cake 40 minuten. Check daarna even of de cake goed is, door met een satéspies in de cake te prikken. Als hij er schoon uitkomt, dan is je cake klaar. Mocht er een beetje beslag aan kleven, bak hem dan nog een paar minuten langer.
  • Laat de cake afkoelen. Bak de geschaafde amandelen in een droge koekenpan mooi lichtbruin.
  • Snij de cake horizontaal doormidden. Let op: mocht de bovenkant van je cake niet mooi recht zijn, maar een soort bolletje hebben - snij dit er dan af, zodat ook de bovenste plak mooi plat is.
  • Smeer de onderste plak gelijkmatig in met 4 eetlepels orange curd. Leg de tweede plak boven op de andere. Bedek de bovenkant van de cake met de resterende eetlepels orange curd en garneer het met het geroosterde amandelschaafsel. Geniet ervan!