Ga terug

Homemade Sandwichspread

Voorbereidingstijd2 uur 15 minuten
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 1/4 rode paprika
  • 1/4 gele paprika
  • 1 wortel =75 gram
  • 3 augurken =80 gram
  • 2 lente uien
  • 150 gram kwark
  • 50 gram Zaanse mayonaise
  • 5 druppels tabasco
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel worcestersaus
  • zout & peper

Instructies

  • Snijd de rode en gele paprika in grove stukken. Doe hetzelfde met de wortel, augurk en lente ui.
  • Doe alle stukken groente in je keukenmachine en hak met de 'pulse' knop tot kleine stukjes, maar let op dat het geen pulp wordt.
  • Schep de groente in een vergiet (leg eventueel een theedoek in de vergiet). Zet die vergiet op een kom om het vocht op te vangen. Laat de groente 2 uur uitlekken.
  • Leg een theedoek in een andere vergiet en zet ook die op een kom om vocht op te vangen. Schep de kwark op de theedoek en laat ook dit 2 uur uitlekken.
  • Druk na afloop van de 2 uur met de bolle kant van een lepel de groente tegen de rand van de vergiet. Op die manier kan je zoveel mogelijk achtergebleven vocht uit de groente drukken.
  • Doe de groente en uitgelekte kwark samen in een kom. Voeg mayonaise, citroensap, tabasco en worcestersaus toe en hussel alles goed door elkaar. Proef en breng royaal op smaak met zout en peper.
  • Schep de spread in een jampot. Draai de deksel erop. Zet het een nachtje in de koelkast, om de smaken goed in te laten trekken......en......genieten maar. De spread is (in de koelkast) een weekje houdbaar.