Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Pittige wortel en venkel uit de oven
Voorbereidingstijd
40
minuten
min
Porties:
4
Auteur:
Onze Franse Keuken
Ingrediƫnten
250
gram
wortels
1
venkelknol
1/2
theelepel
Harissa
2
eetlepels
olijfolie
rasp & sap van 1/2 sinaasappel
1/2
theelepel
zeezoutvlokken
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de wortels en snijd ze in reepjes van 1cm dik.
Snijd de venkel verticaal doormidden en vervolgens in repen van 1cm dik.
Doe de reepjes wortel en venkel in een kleine braadslee.
Meng harissa, olie, sinaasappelrasp, sinaasappelsap en zeezoutvlokken goed door elkaar in een kommetje.
Giet de pittige olie over de wortel en venkel. Hussel alles goed door elkaar. Zorg dat alle reepjes bedekt zijn met een beetje olie.
Gaar de groente 40 minuten in de oven. Let op: Hussel alles halverwege de gaartijd nog even een keertje door elkaar. Enjoy!
Notities
Adapted from Nigella Lawson