Snipper het sjalotje.
Verwijder de steeltjes van de blaadjes zuring, alsmede de dikke nerf aan de achterkant van het blad. Let op: de blaadjes zijn best fragiel, dus ga voorzichtig te werk.
Giet de visfond, noilly prat en witte wijn in een koekenpan met hoge rand en voeg de gesnipperde sjalotjes toe. Laat 5 minuten inkoken op hoog vuur. Je krijgt dan een wat meer siroop achtige structuur.
Zet het vuur laag en voeg de room toe. Doe de blaadjes zuring erbij en roer ze er voorzichtig door.
Verwarm de olijfolie in een andere koekenpan bak daarin op halfhoog vuur de zalmfilet kort aan beide kanten. In het totaal Max 3 minuten. Ze moeten 'net' gaar zijn (in het originele recept worden ze express net te kort gebakken - ik hou liever net gaar aan :-))
Breng de roomsaus op smaak met citroensap, zout en peper.
Schep de saus op de borden en leg daar de zalmfilet op (of verdeel hem in stukjes, zoals ik heb gedaan op de foto). Bon appetit!