Ga terug

Zalm 'troisgros'

Voorbereidingstijd10 minuten
Porties: 2
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 1 sjalot
  • 1 bosje zuring 50 gram aan geplukt blad
  • 100 ml visfond
  • 30 ml noilly prat vermout
  • 200 ml witte wijn
  • 200 ml room
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 platte stukjes zalmfilet zonder vel 2 x 120 gram
  • sap van 1/2 citroen
  • peper en zout

Instructies

  • Snipper het sjalotje.
  • Verwijder de steeltjes van de blaadjes zuring, alsmede de dikke nerf aan de achterkant van het blad. Let op: de blaadjes zijn best fragiel, dus ga voorzichtig te werk.
  • Giet de visfond, noilly prat en witte wijn in een koekenpan met hoge rand en voeg de gesnipperde sjalotjes toe. Laat 5 minuten inkoken op hoog vuur. Je krijgt dan een wat meer siroop achtige structuur.
  • Zet het vuur laag en voeg de room toe. Doe de blaadjes zuring erbij en roer ze er voorzichtig door.
  • Verwarm de olijfolie in een andere koekenpan bak daarin op halfhoog vuur de zalmfilet kort aan beide kanten. In het totaal Max 3 minuten. Ze moeten 'net' gaar zijn (in het originele recept worden ze express net te kort gebakken - ik hou liever net gaar aan :-))
  • Breng de roomsaus op smaak met citroensap, zout en peper.
  • Schep de saus op de borden en leg daar de zalmfilet op (of verdeel hem in stukjes, zoals ik heb gedaan op de foto). Bon appetit!