Ga terug

Tomatensalade met mierikswortel vinaigrette

Voorbereidingstijd1 uur 15 minuten
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 500 gram kerstomaatjes
  • 2 theelepels geraspte mierikswortel uit een potje
  • 2 eetlepels appelazijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel grof zeezout
  • 1/2 theelepel suiker
  • klein bosje verse basilicum 15 gram aan blaadjes

Indien gewenst/in huis

  • 150 gram 150 gram buffel mozzarella bolletjes
  • beetje rasp van een balsamico bal

Instructies

  • Meng de mierikswortel, azijn, olie, zout en suiker goed door elkaar in een kommetje. Zet even een kwartiertje afgedekt weg.
  • Snijd de tomaatjes doormidden en leg ze in een schaal. Giet de vinaigrette erover en hussel alles goed door elkaar. Dek de kom af met huishoudfolie en zet een uurtje weg (gewoon buiten de koelkast).
  • Hak daarna de basilicum grof en roer dat door de tomaten. Kieper alles op een grote platte schaal en voeg (indien gewenst) de bolletjes mozzarella toe.
  • Rasp een beetje van de balsamicobal over het geheel en serveer. Mocht je geen balsamico bal hebben (en die kans is groot), laat dit onderdeel dan achterwege. Ik zou geen gewone balsamicoazijn over het geheel sprenkelen, want dan kleurt alles bruin.