Thaise pesto
Voorbereidingstijd1 minuut min
Auteur: Onze Franse Keuken
- 2 takjes verse Thaise basilicum zo'n 10 blaadjes
- 4 takjes verse koriander klein handje blaadjes - 2 eetlepels ongeveer
- 35 gram gezouten cashewnoten
- sap van 1 limoen
- 1 eetlepel vissaus
- 1 theelepel verse geraspte gember
- 1/2 theelepel sambal badjak
- 1/2 teen geraspte knoflook
- 2 theelepels suiker
- 70 ml olijfolie
- 1 eetlepel sesamolie
Doe de Thaise basilicumblaadjes, korianderblaadjes, cashewnoten, limoensap, vissaus, gember, sambal, knoflook en suiker in een keukenmachine. Pureer het geheel tot een grove massa.
Giet de olijfolie en sesamolie erbij. Pureer nogmaals tot je een mooi glad geheel hebt. KLAAR!
Doe de pesto in een jampotje. In afgesloten potje in de koelkast is de pesto enkele dagen houdbaar.