Ga terug

Thaise pesto

Voorbereidingstijd1 minuut
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 2 takjes verse Thaise basilicum zo'n 10 blaadjes
  • 4 takjes verse koriander klein handje blaadjes - 2 eetlepels ongeveer
  • 35 gram gezouten cashewnoten
  • sap van 1 limoen
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 theelepel verse geraspte gember
  • 1/2 theelepel sambal badjak
  • 1/2 teen geraspte knoflook
  • 2 theelepels suiker
  • 70 ml olijfolie
  • 1 eetlepel sesamolie

Instructies

  • Doe de Thaise basilicumblaadjes, korianderblaadjes, cashewnoten, limoensap, vissaus, gember, sambal, knoflook en suiker in een keukenmachine. Pureer het geheel tot een grove massa.
  • Giet de olijfolie en sesamolie erbij. Pureer nogmaals tot je een mooi glad geheel hebt. KLAAR!
  • Doe de pesto in een jampotje. In afgesloten potje in de koelkast is de pesto enkele dagen houdbaar.