Ga terug

Garnalen met Thaise Noedels

Voorbereidingstijd10 minuten
Porties: 2
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • nestnoedels 2 à 3 nestjes per persoon
  • 200 gram middelgrote garnalen schoongemaakt
  • 100 gram sugarsnaps
  • 2 lente uitjes in ringetjes
  • olijfolie
  • 2 à 3 eetlepels zelfgemaakte Thaise Pesto zie recept hier op mijn blog

Instructies

  • Breng een pan met water aan de kook. Voeg de nestnoedels toe, zodra het water kookt. Doe de deksel op de pan. Zet het vuur uit en laat de noedels 4 minuten staan (dat is althans de bereidingswijze van de noedels die ik gebruik - lees de gebruiksaanwijzing van jouw noedels - en pas indien nodig aan)
  • Verwarm olijfolie in een koekenpan en voeg de sugarsnaps toe. Roerbak ze een minuut of 5.
  • Voeg dan de ringetjes lente ui toe en bak die even 2 minuten mee.
  • Verwarm tegelijkertijd in een andere koekenpan nog een beetje olie en roerbak de garnalen kort. Let op: ze moeten net gaar zijn, want anders worden ze taai. Ik doe dit express in een 2e koekenpan, om straks het opmaken van de borden makkelijker te laten verlopen. Voel je vrij om ze in de pan van de sugarsnaps te mikken hoor - dat werkt ook prima (en minder afwas :-)).
  • Trek de nestnoedels, na afloop van de 4 minuten, met een vork uit elkaar en giet ze vervolgens af. Roer er 2 eetlepels Thaise pesto erdoorheen. Proef en voeg indien nodig nog wat meer pesto toe. Kwestie van smaak.
  • Verdeel de noedels over de borden. Schep de sugarsnaps en lente ui erop. Tot slot de garnalen erover en smullen maar. Bon appetit!