Ga terug

Witte Chocolade Cheesecake met mango

Voorbereidingstijd20 minuten
Totale tijd6 uur 20 minuten
Porties: 6
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

Voor de bodem

  • 75 gram bastognekoeken
  • 80 gram kaakjes theebiscuitjes
  • 75 gram roomboter + extra voor invetten springvorm

Voor de coulis

  • 100 gram verse mango in blokjes
  • sap van 2 passievruchten zonder pitjes
  • 1 eetlepel citroensap

Voor de vulling

  • 320 gram mascarpone
  • 200 ml slagroom
  • 1 theelepel vanille extract
  • 180 gram witte chocolade in blokjes

Voor de garnering

  • 1 mango in dunne reepjes

Instructies

  • Vet een springvorm van 20cm in met boter en bedek de bodem met bakpapier.
  • Meng de bastognekoeken en de kaakjes in je keukenmachine tot een fijn kruim.
  • Smelt de roomboter in een steelpannetje. Roer het koekkruim erdoor en stort het kruim vervolgens in de taartvorm. Verdeel het gelijkmatig over de bodem en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast, terwijl jij verder gaat met de coulis en de vulling.
  • De coulis: meng de mangoblokjes met het sap van de passievruchten en het citroensap tot een dikke puree. Zet even apart, terwijl je verder gaat met de vulling.
  • Smelt de witte chocolade au bain marie. Oftewel, doe de witte chocolade in een kom en plaats die op een pan met licht borrelend water. Verwarm de chocolade al roerend, totdat hij gesmolten is maar zeker niet heet. Haal de kom van de pan en laat 7 minuten afkoelen. De chocolade is dan koel, maar nog wel steeds vloeibaar.
  • Meng, terwijl je chocolade staat af te koelen, de mascarpone samen met de slagroom met een handmixer door elkaar, totdat lichte pieken ontstaan. Voeg dan vanille extract toe en mix nog heel even, tot ook dit is opgenomen.
  • Voeg de witte chocolade toe en meng met een spatel alles voorzichtig door elkaar. Let op: dit is even een nauwkeurig klusje. Het moet net door elkaar gemengd zijn. Niet teveel handelingen uitvoeren.
  • Haal de taartbodem uit de koeling. Schep ongeveer de helft van je vulling op de bodem. Maak dan in die vulling op een stukje van de rand een rondje met ondiepe kuiltjes. Ik doe dat met een theelepeltje. Doe in ieder kuiltje een beetje mangocoulis. Je hebt zeker niet alle coulis nodig hoor. Bewaar de rest van de coulis voor het serveren. Schep vervolgens de andere helft van de vulling erop. Strijk de bovenkant glad, dek de taart af met huishoudfolie en zet de taart minimaal 6 uur in de koelkast. Schenk de coulis in een kannetje/potje en zet ook dit afgedekt in de koeling tot gebruik.
  • Haal de taart uit de koelkast. Ga met een scherp mes langs de rand van de springvorm, voordat je hem losmaakt. Dit om te zorgen, dat hij mooi loslaat van de rand. Decoreer je taart met reepjes mango en bedruip met het restant van de mango coulis. Je kunt de coulis er ook los bij serveren in een schenkkannetje. Ik kies voor dat laatste, want dan kan je het naar wens toevoegen.