Ga terug

Chocolade truffel taart

Voorbereidingstijd35 minuten
Porties: 12
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

Voor de bodem

  • 1 eiwit
  • 50 gram suiker
  • 2 theelepels cacaopoeder
  • 1/2 theelepel rode wijnazijn

Voor de vulling

  • 400 gram pure chocolade in kleine stukjes
  • 60 ml rum
  • 60 ml golden syrup staat vaak bij de Engelse producten in de supermarkt
  • 500 ml slagroom
  • cacaopoeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een springvorm van 20 cm met bakpapier.
  • Klop het eiwit in ongeveer 4 minuten stevig en giet dan de suiker erbij (terwijl de mixer draait). Laat daarna de mixer nog 6 minuten op de hoogste stand doorkloppen, tot je een mooie glanzende massa hebt. Voeg cacao en wijnazijn toe en mix nog 1 minuut. Strijk het schuim zo gelijkmatig mogelijk over de bodem van je taartvorm en zet hem 20 minuten in de oven. Laat afkoelen, terwijl je verder gaat met de vulling.
  • Zet een pannetje met een laagje water erin op het vuur (zorg voor een passende kom). Draai zodra het water kookt het vuur laag en zet de kom erop.
  • Laat de stukjes chocolade, rum en golden syrup in die kom - dus 'au bain marie'- smelten. Haal dan de kom van de pan en zet hem op het aanrecht. Laat de kom vijf minuten afkoelen, terwijl je de slagroom klopt.
  • Klop de slagroom tot hij enigszins lobbig is. Let op: luchtig kloppen dus tot een soort dikke vla, maar zeker niet te stijf. Roer de slagroom voorzichtig door het enigszins afgekoelde chocolademengsel.
  • Giet de truffelroom op de meringuebodem en dek de vorm af met huishoudfolie. Zet hem tot de volgende dag in de koelkast.
  • Haal de taart kort voor het serveren uit de koelkast. Verwijder de vorm en bestuif de boven en zijkant met cacaopoeder. Serveer in kleine puntjes. Enjoy!

Notities

Adapted from Nigella Lawson