2blikkenkidneybonen2 x 400gr, afgegoten en afgespoeld
1volle theelepelgroene harissa
sap van 1 limoen
zout & peper
100gramfeta
2bosuitjes in ringen gesneden
verse koriandernaar smaak
Voor erbij
- rijst of volkoren tortilla's
Instructies
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Giet de olie in een braadpan op halfhoog vuur. Voeg de ui toe en smoor 5 minuten tot hij zacht en glazig is. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg ook komijnpoeder toe. Smoor alles nog 1 minuut.
Giet de tomatenblokjes in de pan en voeg basterdsuiker en 125ml water toe. Draai het vuur hoog en breng het geheel aan de kook. Draai, zodra het geheel kookt, het vuur weer laag. Laat de saus 10 minuten pruttelen.
Roer de kidneybonen erdoor en breng op smaak met zout en peper. Doe de deksel op de pan en zet in de oven. (je kan ook de inhoud in een ovenschaal gieten, afdekken met aluminiumfolie en zo in de oven zetten). Laat de bonenschotel 30 minuten garen.
Haal de bonenschotel uit de oven en roer de Harissa en het limoensap erdoor. Voeg indien nodig nog wat zout en/of peper toe.
Schep de bonen op een tortilla (of op de rijst). Verdeel de ringetjes bosui over de bonen. Verkruimel de feta boven de borden. Tot slot nog wat fijngehakte verse koriander naar smaak toevoegen (ik hou zelf ongeveer 1 eetlepel per portie aan). Bon appetit!