Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Pastinaaksoep met prei en gember
Bereidingstijd
40
minuten
min
Porties:
4
Auteur:
Onze Franse Keuken
Ingrediënten
100
gram
prei
350
gram
pastinaak
10
gram
geschilde verse gember
100
ml
witte wijn
700
ml
groentebouillon
2
eetlepel
olijfolie
1
teentje
knoflook
zout en peper
Instructies
Snij de prei in ringen. Schil de pastinaak en snij hem in grove blokken.
Hak de gember in hele fijne stukjes. Je heb nu als het goed is één hélé volle eetlepel gemberstukjes.
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in de soeppan en voeg de prei en gember toe. Bak deze 3 minuten, al roerend, op middelhoog vuur.
Knijp de knoflook uit boven de pan en voeg de pastinaak toe. Roer en bak alles nog 7 minuten op laag vuur.
Giet dan de wijn en bouillon erbij en draai het vuur hoog. Breng het geheel aan de kook.
Draai het vuur, zodra de soep kookt, laag en doe een deksel op de pan.
Laat de soep 30 minuten pruttelen, totdat de pastinaak mooi zacht is.
Pureer de soep met een staafmixer (of in de keukenmachine) en breng op smaak met zout en peper. Bon appetit!
Notities
Adapted from De Soepbijbel