Pot vol brownies met stukjes walnoot
Voorbereidingstijd5 minuten min
Auteur: Onze Franse Keuken
Voor de pot (ik gebruik een Franse pot - hou grootte HAK pot van 710ml aan)
- 150 gram bloem
- 135 gram bruine basterdsuiker
- 135 gram witte basterdsuiker
- 1 theelepel zout
- 40 gram cacaopoeder
- 120 gram chocolade stukjes ik gebruik een combi van wit, melk en puur
- 50 gram walnootstukjes
Toevoegen - voor het maken van de brownies
- 3 eieren
- 150 ml zonnebloemolie
- 1 theelepel vanille extract
- beetje boter
Voor mooie laagjes in de pot houd je de volgende volgorde aan
75 gram bloem + het zout
40 gram cacaopoeder
75 gram bloem
50 gram stukjes walnoot
135 gram bruine basterdsuiker
135 gram witte basterdsuiker
120 gram pure, melk en/of witte chocoladestukjes
Om de brownies te maken
Verwarm de oven voor op 175 graden
Leeg de pot in een kom en voeg 3 eieren, 150 zonnebloemolie en een theelepel vanille extract toe. Roer alles goed door elkaar, totdat je een mooi beslag hebt.
Vet een bakblik in met een beetje boter en bekleed het met bakpapier.
Giet het beslag in het bakblik en schuif het in het midden van de oven.
Bak de brownies 25 minuten. Haal het bakblik uit de oven en laat afkoelen. Snijd in mooie blokjes en genieten maar.
Let op: Als je de pot cadeau doet, zorg dan wel dat je een etiketje maakt. Zet daarop de benodigde dingen die moeten worden toegevoegd ( 3 eieren, 150 ml zonnebloemolie, 1 theelepel vanille extract) en natuurlijk de gebruiksaanwijzing.
Adapted from De Zoetekauw