Winterse radicchio salade met kastanje en blauwe kaas
Voorbereidingstijd10 minutenmin
Porties: 2
Auteur: Onze Franse Keuken
Ingrediënten
2stronkjesradicchio
50gramvacuüm verpakte kastanjes
50gramRoquefort
1/2peer
Voor de vinaigrette
1theelepellimoensap
1theelepelsinaasappelsap
1theelepelhoning
1theelepelgrove mosterd
1drupjesesamolie
1eetlepelolijfolie
snuf zeezoutvlokken
Instructies
Meng alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar in een kommetje.
Trek alle blaadjes van de stronkjes radicchio en doe ze in een grote kom. (ik laat de binnenste kleine blaadjes weg). Giet de vinaigrette erover en hussel alles rustig met je handen door elkaar. Zorg dat op alle blaadjes een beetje dressing komt. Leg de blaadjes radicchio vervolgens op een schaal.
Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne repen. Verdeel die over de sla.
Breek de kastanjes in stukken (niet te kleine brokjes) en leg ze op de salade.
Brokkel de kaas over de salade. Serveer en geniet.