Ga terug

Winterse radicchio salade met kastanje en blauwe kaas

Voorbereidingstijd10 minuten
Porties: 2
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 2 stronkjes radicchio
  • 50 gram vacuüm verpakte kastanjes
  • 50 gram Roquefort
  • 1/2 peer

Voor de vinaigrette

  • 1 theelepel limoensap
  • 1 theelepel sinaasappelsap
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 1 drupje sesamolie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snuf zeezoutvlokken

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar in een kommetje.
  • Trek alle blaadjes van de stronkjes radicchio en doe ze in een grote kom. (ik laat de binnenste kleine blaadjes weg). Giet de vinaigrette erover en hussel alles rustig met je handen door elkaar. Zorg dat op alle blaadjes een beetje dressing komt. Leg de blaadjes radicchio vervolgens op een schaal.
  • Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne repen. Verdeel die over de sla.
  • Breek de kastanjes in stukken (niet te kleine brokjes) en leg ze op de salade.
  • Brokkel de kaas over de salade. Serveer en geniet.

Notities

Adapted from Nigella Lawson