Ga terug

Limoncello tiramisu met witte chocolade

Voorbereidingstijd20 minuten
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 40 ml Limoncello
  • 2 citroenen
  • 6 lange vingers
  • 10 amaretti koekjes van die kleine ronde
  • 3 eieren gesplitst
  • 3 eetlepels suiker
  • 250 gram mascarpone
  • 150 gram witte chocolade

Instructies

  • Pers 1 citroen uit. Je hebt daarvan 40 ml sap nodig. Doe 40 ml citroensap in een platte lage schaal (lasagneschaal) en voeg de Limoncello toe. Zet even apart.
  • Verkruimel de amarettikoekjes en de lange vingers. Zet even apart.
  • Klop de suiker en de eigelen goed door elkaar in een keukenmachine of met een handmixer. Voeg de rasp en sap van de 2e citroen toe en meng nogmaals goed.
  • Smelt de witte chocolade au bain marie (dus in een kom boven een pan met zacht pruttelend water).
  • Doe de mascarpone bij het eimengsel en klop goed door - je ziet waarschijnlijk hier en daar een soort klontjes - is niet erg. Zet de keukenmachine (of je handmixer) uit en voeg dan de gesmolten chocolade toe. Spatel het rustig door het mengsel. Als het goed krijg je nu wel een mooi (zo goed als) glad geheel.
  • Klop de eiwitten stijf en spatel die voorzichtig door het mengsel. Zorg dat het zo luchtig mogelijk blijft.

Maak nu de tiramisu toetjes

  • Zet je glaasjes of schaaltje klaar.
  • Doe de verkruimelde lange vingers en koekjes in de schaal met Limoncello/citroensap en meng even goed. Als het goed is heb je nu enigszins vochtige kruimels, maar zeker geen drab.
  • Doe een beetje van het kruim in ieder glaasje/schaaltje - let op, want in ieder glaasje/bakje moet ook nog een 2e laagje kruim.
  • Schep dan op het kruim een laagje van het chocolademengsel. Dan nog een laagje limoncello kruim en afdekken met een laatste laag chocolademengsel.
  • Dek de glaasjes/schaaltjes af met huishoudfolie en zet ze tot het moment dat je ze wilt gaan serveren in de koelkast. Max. 1 dag van tevoren maken. Enjoy!

Notities

Uiteraard is deze tiramisu ook in één grotere schaal te maken.