Ga terug

Gepofte zoete aardappel met champignons

Bereidingstijd30 minuten
Porties: 1
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 1 zoete aardappel
  • 100 gram champignons
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • grof zeezout & versgemalen peper
  • 2 eetlepels fijngehakte verse peterselie
  • olijfolie

Voor het sausje

  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 25 gram Feta
  • 1 theelepel honing
  • zout & peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Zet een bakplaat klaar en vet die in met een beetje olijfolie.
  • Snij de zoete aardappel in de lengte doormidden en leg ze met de schil naar beneden op de ingevette bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie en bestrooi ze met een beetje grof zeezout.
  • Schuif de bakplaat in de oven en 'pof' de zoete aardappel 30 minuten.
  • Snij in de tussentijd de champignons in plakjes, de rode paprika in kleine blokjes en de rode ui in grove blokjes.
  • Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de ui, paprika en champignons op middenhoog vuur gaar. Knijp de knoflook uit boven de pan en roer door de gebakken champignons. Breng op smaak met zout en peper en met 1 eetlepel fijngehakte peterselie.
  • Meng de yoghurt met de feta en de honing (ik doe dat in een keuken-hakmachine) en voeg de honing toe. Breng op smaak met zout en peper. Je ziet als het goed is nog kleine brokjes feta - het is dus geen gladde saus.
  • Haal de aardappel uit de oven. Leg de aardappelhelften op een bord. Verdeel de saus erover en schep daarna het champignonmengsel erop. Bon appetit!