Ga terug

Lente pizza

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd20 minuten
Porties: 2
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 1 pizzabodem
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 zoete aardappel
  • 50 gram Camembert
  • 1 theelepel Za'atar
  • 1,5 eetlepel olijfolie
  • 4 plakken Serranoham
  • 1 handje rucola
  • zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de aubergine in dunne plakken met een mandoline. Bestrooi ze royaal met zout en doe ze even in een vergiet, boven een kom, om uit te lekken.
  • Schil de zoete aardappel. Snijd de aardappel en courgette ook in dunne plakken met de mandoline.
  • Snijd de plakken aubergine, courgette en zoete aardappel in de lengte doormidden. Leg de plakjes vervolgens dakpansgewijs in een rondje op de pizzabodem.
  • Snijd de Camembert in dunne plakjes en leg die op de groente.
  • Meng de Za'atar door de olijfolie en besprenkel de pizza ermee.
  • Schuif de pizza in de oven en bak hem 15 minuten.
  • Haal hem uit de oven. Verdeel de plakjes Serranoham en rucola erover. Bon appetit!