Ga terug

Homemade uienkruier met salami

Voorbereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 250 gram bloem + beetje extra
  • zakje gedroogde gist 7 gram
  • 130 ml lauwwarm water
  • 1 rode ui
  • 1 ui
  • 1 theelepel Franse mosterd
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel sambal badjak
  • 70 gram salami in kleine blokjes
  • 3 plakken belegen kaas
  • 1 eetlepel gedroogde tijm

Instructies

  • Meng het lauwwarme water met de gist en laat 10 minuten trekken.
  • Bestuif je werkbank met een beetje bloem, zodat je deeg straks niet blijft plakken.
  • Meng het gistmengsel met de bloem en kneed het op je werkbank goed door tot een soepel deeg (kost je echt wel een minuut of 5 kneden).
  • Bestuif een kom met wat bloem en leg je deegbal erin.
  • Dek af met een theedoek en laat op een warme plek 30 minuten rijzen.
  • Snijd in de tussentijd de uien in dunne ringen. Meng ze in een kom met de mosterd, honing, sambal en salamiblokjes.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een bakplaat klaar, bekleed met bakpapier.
  • Bestuif je werkbank en je deegroller met een beetje bloem. Rol je gerezen deeg uit tot een mooie dunne plak (1/2 centimeter dik ongeveer) en leg hem op je bakplaat.
  • Verdeel je uienmengsel over het deeg. Laat de rand een beetje vrij.
  • Bedek met de plakken kaas en sprenkel daar de tijm over.
  • Schuif in de oven en bak ongeveer 30 minuten. Kijk na 25 minuten of hij goed is. Zo niet, laat hem dan nog een paar minuutjes langer garen (bij mij was hij na 25 minuten echt helemaal prima).
  • Bon appetit!

Notities

Adapted from Eten met Roos