Ga terug

Linzensalade uit de Auvergne

Totale tijd25 minuten
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 180 gram Linzen de Puy
  • 1 Granny Smith appel
  • 50 gram Roquefort
  • 100 gram gepelde walnoten
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 sjalotjes

Voor de vinaigrette

  • 1 eetlepel rode wijn azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels walnotenolie
  • zout & peper

Instructies

  • Kook de linzen beetgaar in een ruime hoeveelheid water. (20 minuten).
  • Giet af en spoel af met koud water.
  • Snijd de appel in dunne plakjes (ik gebruik daarvoor een mandoline). Laat de schil er aan zitten.
  • Rooster de walnoten even 5 minuten in een droge koekenpan. Hak in kleine stukjes.
  • Snijd de bleekselderij en sjalotjes in kleine blokjes.
  • Doe de linzen, appelplakjes, stukjes walnoot en sjalotjes in een grote kom en hussel goed door elkaar.
  • Brokkel de Roquefort in kleine blokjes boven de kom.
  • Maak de vinaigrette: roer de azijn en mosterd goed door elkaar. Klop dan de olie erdoor tot een romige vinaigrette. Breng royaal op smaak met zout en peper.
  • Giet de vinaigrette over de salade (hou een héél klein beetje over om over de bovenkant te druppelen) en hussel alles met je handen nog even goed door elkaar.
  • Verdeel de salade over een schaal (en giet het laatste beetje vinaigrette erover) en serveer. Bon appetit.

Notities

Adapted from Régal - hors serie