- Snijd de aubergine in de lengte in drie plakken. Snijd die vervolgens in grove blokken van zo'n 2,5 à 3 cm.
- Verwarm een 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en roerbak de aubergine een minuut of 5, totdat ze een lichtbruin randje hebben.
- Schep de stukken aubergine in een braadslee. Hou één kant vrij.
- Snijd de tomaten horizontaal doormidden en leg ze met de bolle kant naar onderen op de vrijgehouden plek in de braadslee.
- Besprenkel de tomaat met zout, peper en oregano.
- Schuif de braadslee in de oven en bak 20 minuten.
- Maak nu de muntolie: doe de blaadjes van het bosje munt, 2 eetlepels azijn en de resterende 6 eetlepels olijfolie in een keukenmachine. Voeg royaal zout en peper toe en meng tot een muntolie.
- Voorzie de lamskoteletjes aan beide kanten van zout en peper.
- Bak ze een paar minuten per kant in een klontje boter (of als je liever wilt - in een beetje olijfolie). De exacte tijd is uiteraard afhankelijk van de dikte - maar ik hou zo'n 3/4 minuten per kant aan.
- Leg op ieder bord 2 lamskoteletjes. Schep de tomaat en aubergine ernaast en sprenkel muntolie over het geheel. Bon appetit!