Ga terug

Courgettenoedels met pecannotenpesto en pittige garnalen

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Totale tijd10 minuten
Porties: 2
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • - 2 courgettes
  • - 200 gram middelgrote garnalen gepeld en schoongemaakt (type 'crevettes')
  • - 2 eetlepels olijfolie
  • - chilivlokken naar smaak
  • Voor de pecannotenpesto
  • - 50 gram pecannoten
  • - handvol verse basilicum 10 gram
  • - 1/2 teentje knoflook
  • - zeezout & versgemalen peper
  • - 2 eetlepels citroensap
  • - 6 eetlepels olijfolie

Instructies

  • - Snijd de courgettes met een spiraalsnijder in mooie dunne noedels.
  • - Doe alle ingrediĆ«nten voor de pesto in je keukenmachine en draai tot een grove pesto.
  • - Vul een pan met water en breng dit aan de kook.
  • - Zet een koekenpan op het vuur en verwarm hier de 2 eetlepels olijfolie in. Bak de garnalen kort en bestrooi ze met chilivlokken.
  • - Kook tegelijkertijd de courgettenoedels 1 minuut en spoel ze dan kort af met koud water. Als het goed is zijn ze dan lauwwarm.
  • - Roer de pesto door de noedels en verdeel over twee borden.
  • - Schep de pittige garnalen erop en serveer gelijk. Bon appetit!