Homemade 'zoete' mosterd zonder suiker
Auteur: Onze Franse Keuken
- - 125 gram gele mosterdzaadjes
- - 150 ml frambozenazijn
- - 50 ml witte balsamicoazijn
- - 1 theelepel kurkuma
- - 1/4 theelepel grof zeezout
- - 6 eetlepels water
- Doe de mosterdzaadjes in een kom en giet de azijn erbij. Dek af met huishoudfolie en laat minimaal één nachtje staan (de laatste keer, dat ik deze mosterd maakte - liet ik het overigens per ongeluk 3 nachten staan (even vergeten) - ging ook goed).
- Doe alle ingrediënten in je keukenmachine en meng tot je de gewenste structuur hebt. Ik wil een fijne mosterd voor mijn vinaigrettes en meng hem zo'n 7 minuten.
- Doe de mosterd in een gesteriliseerde pot. Draai de deksel erop, zet in je voorraadkast en laat minimaal twee weken met rust.
Voor het steriliseren van de pot: was de pot eerst goed af en zet hem daarna minimaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van minimaal 100 graden.
Adapted from Homemade - Yvette van Boven