Ga terug

Homemade 'zoete' mosterd zonder suiker

Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • - 125 gram gele mosterdzaadjes
  • - 150 ml frambozenazijn
  • - 50 ml witte balsamicoazijn
  • - 1 theelepel kurkuma
  • - 1/4 theelepel grof zeezout
  • - 6 eetlepels water

Instructies

  • - Doe de mosterdzaadjes in een kom en giet de azijn erbij. Dek af met huishoudfolie en laat minimaal één nachtje staan (de laatste keer, dat ik deze mosterd maakte - liet ik het overigens per ongeluk 3 nachten staan (even vergeten) - ging ook goed).
  • - Doe alle ingrediënten in je keukenmachine en meng tot je de gewenste structuur hebt. Ik wil een fijne mosterd voor mijn vinaigrettes en meng hem zo'n 7 minuten.
  • - Doe de mosterd in een gesteriliseerde pot. Draai de deksel erop, zet in je voorraadkast en laat minimaal twee weken met rust.

Notities

Voor het steriliseren van de pot: was de pot eerst goed af en zet hem daarna minimaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van minimaal 100 graden.
Adapted from Homemade - Yvette van Boven