Ga terug

Kabeljaus met citroen en ansjovis

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 4
Auteur: Onze Franse keuken

Ingrediƫnten

  • 4 kabeljauwfilets 200 gram per stuk
  • 2 Ć  3 citroenen
  • 8 ansjovisfilets op olie
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 eetlepel gedroogde rozemarijn
  • 6 eetlepels olijfolie
  • zeezout en versgemalen peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng de olijfolie en rozemarijn in een kommetje goed door elkaar.
  • Verdeel de helft van deze rozemarijnolie over de vis en bestrooi ze royaal met zout en peper.
  • Leg de stukken vis naast elkaar op een bakplaat.
  • Snijd de citroenen in flinterdunne plakjes (ik gebruik daarvoor een mandoline). Leg de citroenplakjes dakpansgewijs op de kabeljauw. Zo'n 3 plakjes per filet.
  • Leg daar dan vervolgens de ansjovisfilets op en verdeel ook de kappertjes erover.
  • Giet de rest van de rozemarijnolie over de stukken vis en schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven.
  • Bak de kabeljauw 15-20 minuten (ik hou zelf 18 min aan). Haal uit de oven en laat 5 minuten rusten. Knijp nog wat extra citroensap over de filets en serveer. Bon appetit!

Notities

Adapted from Jamie Oliver