- Verwarm de oven voor op 165 graden. Vet drie 20cm bakvormen in en bedek de bodem met bakpapier.
- Meng in een grote kom de bloem, cacaopoeder, bakpoeder, baksoda, zout door elkaar.
- Zet een grote kom op een pan met pruttelend water en giet de warme espresso in de kom. Voeg de chocolade toe en verwarm alles zonder roeren 3 minuten (au bain marie). Haal van het vuur, roer goed door elkaar en giet de melk en citroensap erbij. Meng nog even goed door elkaar.
- Meng in een keukenmachine de lichtbruine basterdsuiker, suiker en olie goed door elkaar. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe. Meng alles goed door elkaar, voordat je een nieuw ei toevoegt. Giet het vanille extract erbij en meng nogmaals goed.
- Zet de keukenmachine op de laagste stand en voeg de helft van het bloemmengsel toe. Meng. Voeg dan de helft van het chocolademelkmengsel toe. Meng. Dan de resterende helft van het bloemmengsel. Meng. Tot slot de resterende helft van het chocolademelkmengsel. Meng totdat je een mooi glad beslag hebt. Verdeel het beslag over de drie bakvormen en schuif ze in de oven. Bak ze 30 à 40 minuten. Totdat ze mooi gaar zijn. Laat volledig afkoelen.