Ga terug

Champagnekoekjes

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd20 minuten
Porties: 6
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • - 100 gram suiker
  • - 1 vanillestokje
  • - 2 eieren
  • - 1 volle theelepel rode voedingskleurstof
  • - 90 gram bloem
  • - 1 volle theelepel bakpoeder
  • - klontje boter voor het invetten van je bakvorm
  • - poedersuiker

Instructies

  • - Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • - Zet een bakvorm (21 bij 21) klaar en vet hem in. Bekleed hem met bakpapier (ik vet ook het bakpapier nog een beetje in.
  • - Schraap de vanille uit het vanillestokje.
  • - Doe de eieren met de suiker en de vanillezaadjes in je keukenmachine en meng het op de middelste stand, totdat het mooi luchtig is. Dit duurt een minuut of 5.
  • - Voeg na een minuut of 3 de kleurstof toe, terwijl de machine gewoon doorkomt.
  • - Zet de machine uit en spatel er voorzichtig de bloem en het bakpoeder door.
  • - Giet het beslag in de bakvorm en schuif het in het midden van de oven.
  • - Bak de koekjes 15 minuten (let op: Rudolph gaat voor 10 min - dus kijk gewoon even hoe jouw oven het aanpakt).
  • - Haal de koek uit de oven en haal de plak koek uit de vorm. Bestuif royaal met poedersuiker en snijd in rechthoeken.

Notities

Adapted from Rudolph van Veen - 24kitchen